Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Curlingförbundet


Curlstad International

(2017-05-24 12:31)
Välkomna till Curlstad International 2017! Tävlingen spelas i tre klasser. Curlstad international för flick- och pojklag. Jennys memorial för yngre juniorer och Sunkids.
 
Damernas elitseriekval blev tillslut inställt och klara för elitseriespel kommande säsong är Skellefteå/Fransson.
 
Efter elitseriekval i Danderyd har vi nu två nya lag klara för elitseriespel säsongen 17/18. Vi gratulerar Göteborg Spiikhuvudet och Borlänge Bevab till avancemanget!
 
Lag Wranå med Mats Wranå, Mikael Hasselborg, Gerry Wåhlin och Anders Eriksson gick obesegrade genom hela VM-turneringen och försvarade sitt VM-guld efter en dramatisk 5-4 seger mot Kanada finalen.
 
Camilla och Per Noreen fortsätter att storspela i Lethbridge, Kanada och säkrade idag en slutspelsplats efter 8-2 mot Nederländerna. Det innebär också att drömmen om en svensk OS-plats, även i mixed dubbel, lever i allra högsta grad.
 
Skolmästerskapen i Uppsala var ett lyckat arrangemang. Engagemanget från förening, föräldrar, ledare och spelare skapade en helg fullt av roligt spel och aktivitet kring curlingen. Precis som det ska vara.
 
Den svenska duon från CK Granit i Gävle fick en tuff start på mästerskapet efter förluster mot Kina och Sydkorea, men har efter det radat upp segrar. Den senaste kom mot Österrike med 8-6 efter imponerande svensk vändning i de två sista omgångarna.
 
Mixed dubbel är en ny OS-gren i Pyeongchang 2018 och VM i Lethbridge, Kanada är det sista nålsögat för alla länder i kampen om de sju OS-platserna.
 
Lag Edin blev historiska under hösten när de som första icke-kanadensiska lag vann en majortitel men det var bara början på en fantastisk säsong.
 
Det blir dubbelt svenskt i söndagens semifinaler i Toronto, Kanada. Det blev klart efter nattens kvartsfinalseger för lag Hasselborg från Sundbybergs CK (Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs).
 
Elitidrottsstipendiet ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
 
Skellefteå Wranå/Mabergs med Sofia Mabergs, Johannes Patz, Isabella Wranå och Patric Mabergs är vinnare av SM Mixed 2017!
 
VM-finalen mellan Sverige och Kanada blev en giganternas kamp där oerhört små marginaler avgjorde. Och de var till Kanadas fördel i den nionde omgången som kom att bli helt avgörande.
 
Det krävdes en skiljeomgång för skilja lagen åt i semifinalen mellan Sverige och Schweiz. Men den sista avgörande stenen i skiljeomgången tillhörde lag Edin och nu väntar VM-final mot Kanada.
 
 

curling.se

Senaste nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet ger info om klubbens aktiviteter. Läs mer...

Curlingskolan

Efter Prova på följer Curlingskolan. Du får gå igenom grunderna i curling. Läs mer...

Snabblänkar

Curlstad Int'l-Jennys

KCK-Facebook

KCK-Foto

Team Nermans   

Bingopalatset

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054-157575
E-post: This is a mailto link

Se all info