Hoppa till sidans innehåll

Historia


Karlstads Curlingklubb grundades den 12 oktober 1926 på Stadshotellet i Karlstad.

Den 28 december 1927 spelades den första matchen mot lag från annan ort, och sedan dess har klubben haft många och stora framgångar i både nationella och internationella sammanhang.

På meritlistan finns bland annat över 50 förstaplatser i olika Svenska Mästerskap, VM-guld och VM-silver, OS-silver, Junior-VM-guld och -silver, fyra EM-guld och flertalet elitserieguld i både herr- och damklassen. Men listan är inte slut där, och förhoppningsvis kommer den heller aldrig att sluta utökas. Läs mer...

Klubben var också stolt VM-värd 1977 och arrangerade curling-EM år 2012. Solstadscupen har en lång historia, se vinnarelistan.

Vidare hoppas klubben nu på ytterligare expansion på flera fronter, något som med nya förbättrade förutsättningar - så som ny curlingarena - förhoppningsvis kommer att resultera i en fortsatt stabil och trivsam verksamhet.

Under Arkiv i vänstermenyn finns bl.a. foton från Invigningen av curlinghallen Karlstad Curling Arena 2008 och Lennart Hemmingsson Mr Karlstad Curling uppvaktas på sin 90 årsdag.

Uppdaterad: 2013-10-02 11:17
Skribent: Olov Bergqvist

curling.se

Senaste nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet ger info om klubbens aktiviteter. Läs mer...

Curlingskolan

Efter Prova på följer Curlingskolan. Du får gå igenom grunderna i curling. Läs mer...

Snabblänkar

Curlstad Int'l-Jennys

KCK-Facebook

KCK-Foto

Team Nermans   

Bingopalatset

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054-157575
E-post: This is a mailto link

Se all info