Hoppa till sidans innehåll

HISTORIA


Karlstads Curlingklubb grundades den 12 oktober 1926 på Stadshotellet i Karlstad.

Den 28 december 1927 spelades den första matchen mot lag från annan ort, och sedan dess har klubben haft många och stora framgångar i både nationella och internationella sammanhang.

På meritlistan finns bland annat över 50 förstaplatser i olika Svenska Mästerskap, VM-guld och VM-silver, OS-silver, Junior-VM-guld och -silver, fyra EM-guld och flertalet elitserieguld i både herr- och damklassen. Men listan är inte slut där, och förhoppningsvis kommer den heller aldrig att sluta utökas. Läs mer...

Klubben var också stolt VM-värd 1977 och arrangerade curling-EM år 2012. Solstadscupen har en lång historia, se vinnarelistan.

Vidare hoppas klubben nu på ytterligare expansion på flera fronter, något som med nya förbättrade förutsättningar - så som ny curlingarena - förhoppningsvis kommer att resultera i en fortsatt stabil och trivsam verksamhet.

Under Arkiv i vänstermenyn finns bl.a. foton från Invigningen av curlinghallen Karlstad Curling Arena 2008 och Lennart Hemmingsson Mr Karlstad Curling uppvaktas på sin 90 årsdag.

Uppdaterad: 13 SEP 2017 21:46 Skribent: Olov Bergqvist

VI ÄR EN GRÖN KLUBB

Certifierade av Svenska Curlingförbundet som förening med hög standard för rullstolscurling


AKTUELLT

Curlinghallen är fortsatt öppen i begränsad omfattning.


 PARTNERS

  

 

 

  

 

 

Tandmakarna Ljunggren

Karlstad Laser/Orefjord

>BINGOPALATSET


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 


 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054157575
E-post: This is a mailto link

Se all info