Hoppa till sidans innehåll

NYHETER FRÅN CURLING.SE


I helgen spelades Gävle Junior Challenge med sju deltagande lag. Tävlingen är en del av Yngre Junior Touren som sträcker sig hela säsongen.
 
EM 2021 slutade med två svenska silver. Lag Edin fick en bra start i EM-finalen där dom pressade Skottland och matchen var jämn fram till den fjärde omgången.
 
Skottland med skip Eve Muirhead blev för tuffa för lag Hasselborg. Skottland knep guldet med slutsiffrorna 7-4 och efter att ha varit i ledning genom hela finalen.
 
Lag Niklas Edin är klart för EM-final i curling efter seger med 7-3 mot Italien i Lillehammer efter att ha stulit tre poäng i den sista omgången. För matchen var inte så ojämn som siffrorna visar.
 
Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs stod för en stark vändning i semifinalen i Curling-EM där man vände underläge till seger mot Ryssland med 5-4 i den tionde omgången – trots att Ryssland hade fördel av sista sten.
 
Lag Hasselborg efter en rysarmatch mot Tyskland där dom säkrade avancemanget efter 7-6 mot Tyskland. Och efter skiljeomgång. Senare under kvällen säkrade även lag Edin en semifinalplats efter 8-7 mot Nederländerna.
 
Skapa er plan för hur ni ska öka antalet deltagare till er rullstolsverksamhet
 

Rekryteringswebinarium

(2021-11-24 13:14)
Välkommen till våra digitala rekryteringswebinarium!
 
Den 19-20 november spelades säsongens första U30 tävling, SverigeCupen i Borlänge. Tävlingen beskrivs av både arrangör och deltagare som en härlig kombination av tävling och sociala aktiviteter.
 
Lag Edin fyllde på segersviten med två ny segrar och lag Hasselborg kom tillbaka starkt efter de två tidigare förlusterna. Facit blev 100% för Sverige när vi summerar dag tre vid EM i Lillehammer.
 
Det svenska landslaget med lag Hasselborg och lag Edin fick en något motig start på EM-veckan i Lillehammer. Premiärsegern mot Tjeckien följdes av förluster mot Skottland och Ryssland.
 
Sverige är regerande europamästare i curling efter triumfen på hemmaplan i Helsinborg 2019. Årets EM rivstartar under kommande helg med toppmöten för både herrar och damer mot Tjeckien, Skottland och Ryssland.
 
Aberdeen International Curling Championship 2022
 
Den 13-14 november avgjordes SM i Figur i Gävle för klasserna herr och rullstol. Grattis till de nya, svenska mästarna Axel Sjöberg och Mats-Ola Engborg!
 
Vecka 46 arrangerar vi tillsammans med våra grannar i Norge Nationskampen i Modern figur!
 

VI ÄR EN GRÖN KLUBB

Certifierade av Svenska Curlingförbundet som förening med hög standard för rullstolscurling


AKTUELLA KLUBBAKTIVITETER

Måndagsserien varje vecka!
Lottat spel på onsdagarna kl 18.00
Lunchcurling tisdagar 10.00
Figurspel torsdagar 10.00


AKTUELLT - TÄVLING 

Curlstad Wheelchair 3-5 december

Distriktsmästerskap 4 december

SM Seniors 8-12 december 


PARTNERS

  

 

 

  

 

 

Tandmakarna Ljunggren

Karlstad Laser/Orefjord

>BINGOPALATSET


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 


 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054157575
E-post: info@kck.se

Se all info