Hoppa till sidans innehåll

CURLSTAD INTERNATIONAL 2017

06 NOV 2017 14:16
Den 51:a (femtioförsta!) upplagan av Nordens äldsta juniorturnering har spelats i Karlstads Curling Arena fredag till söndag.
  • Skapad: 06 NOV 2017 14:16

Denna helg och helgerna runt vår Allhelgonahelg har det tyvärr varit flera Junior-tourtävlingar och många har också varit bortresta under höstlovsveckan, så tyvärr blev det ett tunnare startfält än de senaste åren.

I Curlstad International (17-21årsklassen) deltog 3 pojklag och 1 flicklag i gemensam klass och i Jennys Memorial (upp till 16-årsklassen) spelade 9 blandade lag i 2 grupper med 5 + 4 lag.

Lagen i Curlstad fick alla spela hela 6 matcher(8 omg) och därmed mycket god träning inför JSM som går i Karlstad i december. Flicklaget Rebecka Thunman från IK FYRIS(Uppsala) uppvisade ett fantastiskt spel och vann 2 matcher mot pojklagen i grundspelet, blev 2:a i gruppen, men slutade som 4:a efter att i skiljeomgång ha förlorat bronsmatchen mot lag Måns Winge (Fyris/Sundbyberg).  Curlstadsfinalen blev också mycket jämn och här vann Johan Engqqvist (Härnösand) över lag Ludvig Köhn(Granit,Gävle) på matchens sista sten.

Jennys-matcherna spelades i 6 omg. + ev. skiljeomg. och här möttes gruppettorna i final och tvåorna spelade om bronsplatsen. Lillehammerlaget Lukas Höstmaelingen vann grupp 1 obesegrade, men i finalen lyckades lag Axel Landelius från Mjölby försvara fjolårsvinsten. KCK:s lag Johan Forsén (Teo Kåwe, Tim Kåwe och Andreas Trandem) gjorde en mycket bra turnering och blev g rupp-2:a, men förlorade tyvärr bronsmatchen efter en jämn match mot lag William Mellbye(Jar,Oslo).

KCK:s andra lag i tävlingen var lag Orefjord, som pga Thea Orefjords utlandsresa spelade på endast 3 spelare (Alex Bofeldt, Albin Olsson och Amanda Danielsson). Laget spelade 3 jämna matcher (1 vinst) men gick tyvärr inte till slutspel.

Ett stort tack till Anders Lennartssons ismakargäng för strålande isarbete och till Sissi Gööks föräldragäng för suverän mat- och cafeteriaservice. En eloge också till sekretariatspersonalen  för god resultatservice (Mikael L , Walter J och Jonny B).  Tack också till Sara Carlsson för allt förberedande arbete med anmälningar, program, extrapriser med mera.

En slutlig reflektion och fundering över antalet deltagande lag, är nog att vi fundera på en annan tid för tävlingarna till kommande säsonger. Vi i Karlstad har ju alltid väldigt tidig is så kanske ska vi tidigarelägga tävlingarna till slutet på september...

Klas Nerman, Tävlingsledare

Skribent: Sara Carlsson
E-post: This is a mailto link

VI ÄR EN GRÖN KLUBB

Certifierade av Svenska Curlingförbundet som förening med hög standard för rullstolscurling


AKTUELLA KLUBBAKTIVITETER

Måndagsserien varje vecka Slut för säsongen!
Lunchcurling tisdagar 10.00 Slut för säsongen!
Figurspel torsdagar 10.00 Slut för säsongen!


AKTUELLT - TÄVLING


PARTNERS

  

 

 

  

 

 

Tandmakarna Ljunggren

Karlstad Laser/Orefjord

>BINGOPALATSET

Stöd till curling för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 


 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054157575
E-post: This is a mailto link

Se all info