Hoppa till sidans innehåll

Daniel och Axel ungdomsstipendiater

05 OKT 2021 21:57
Vår klubbs duktiga ungdomsledare Daniel Magnusson och Axel Yséus har idag tillsammans med Linnea Mårtensson från Mjölby AI av Svenska Curlingförbundet utsetts till Årets ungdomsledarstipendiater. Läs Daniel och Axels nomineringar här
  • Skapad: 05 OKT 2021 21:57

"Daniel har förutom sin elitsatsning varit synnerligen aktiv som ungdomsledare för juniorgruppen, ispreparering och instruktioner för skolklasser och andra grupper. "Det lilla extra" som gör att han nomineras är hans avgörande insatser för en nystartad grupp med barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Detta har varit att bryta ny mark för klubben och han har påhittigt tagit fram nya upplägg för instruktioner av denna grupp och med entusiasm lett gruppen på ett personligt och individanpassat sätt till stor förnöjsamhet för barn och föräldragrupp.

Han hastade hem från VM i Kanada för att inte missa onsdagen med NPF-barnen, vilket säger en hel del om engagemanget."

"Axel har varit aktivt i sitt deltagande för Karlstad curlingklubbs rekryteringsatsning mot ungdomar. Både vid ledarskap när det kommer till den större gruppen juniorer där Axel haft en positiv och initiativ tagande del i att göra träningarna lärorika, utmanande men framför allt roliga! Denna juniorgrupp har vad jag hört och sett verkligen uppskattat hans lättsamma ledarskap kombinerat med hans tydliga och utvecklande instruktioner. Den andra delen ligger i Axels involvering i junior grupp 2 som innefattar barn med NPF svårigheter där hans expertis som lärare verkligen lagt grunden till ett tillmötesgående arbete mot en curling där ALLA kan delta!

Detta tillsammans med Daniel Magnusson som även han gjort ett utmärkt jobb för denna grupp! Denna lilla men ack så viktiga grupp har verkligen gett Axel återtänd eld för curlingen och det viktiga arbete den gör för att inkludera och involvera ungdomar i diverse verksamheter i samhället. Det sista jag vill påpeka med Axel är att hans glädje och lycka för curlingen både ute på sina praktiker som lärare men även i klassrummet med övriga lärarstudenter har (vad jag har hört) öppnat upp för flertalet skolor att i nästa covid - 19 fria säsong ta med sina elever till hallen, få fler att prova på curling och förhoppningsvis bidra till en större aktivitet för ungdomar i samhället! Jag tycker absolut att Axel förtjänar detta stipendium och vet att det skulle betyda mycket för honom och för hans framtida roll inom curlingen!"

Skribent: Erik Sandholm
E-post: Adressen Gömd

VI ÄR EN GRÖN KLUBB

Certifierade av Svenska Curlingförbundet som förening med hög standard för rullstolscurling


AKTUELLA KLUBBAKTIVITETER

Måndagsserien varje vecka Slut för säsongen!
Lunchcurling tisdagar 10.00 Slut för säsongen!
Figurspel torsdagar 10.00 Slut för säsongen!


AKTUELLT - TÄVLING


PARTNERS

  

 

 

  

 

 

Tandmakarna Ljunggren

Karlstad Laser/Orefjord

>BINGOPALATSET

Stöd till curling för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 


 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054157575
E-post: This is a mailto link

Se all info