Hoppa till sidans innehåll

Sweden Tour i Karlstad

29 JAN 2018 09:43
I helgen har Karlstad genomfört sin första egna tävling i rullstolscurling. Tävlingen var en del i nationella Sweden Tour. För Karlstads CK deltog lag Rullarna som visade upp mycket fint spel och tillslut landade på en tredje placering.
  • Skapad: 29 JAN 2018 09:43

Då har rullarna genomfört andra deltävlingen i Sweden Tour. Vi började i ett rasande tempo. Vann första matchen mot Rolling Stones (Södertälje) för första gången.

Utav bara farten slog vi Jönköping 2 i match två. Vi spelade mer eller mindre felfritt. I tredje matchen så tröt orken en del vi spelade inte lika bra som i de två första mot Jönköping ett.

Jönköping spelade riktigt bra mycket tack vare att de fått låna in en spelar av oss. All heder till Micael Karlsson som ställde upp för Jönköping 1 så de kunde vara med och spela i denna turnering.

Efter sju omgångar stod det 6-3 till Jönköping vi försökte men det räckte inte helt så de vann med 6-3.

Så efter dag ett stod vi på 4 poäng och upp mot semifinal mot Rolling Stones igen. Semifinalen började bra efter 4 omgångar stod det 2-2 och vi spelade rätt bra.

Sen hände något vi tappade lite koncentration och gjorde inte uppgifterna utan gav Rolling Stones att dra ifrån så efter 6 omgångar så stod det 6-3 till Rolling i sjunde så tappade vi allt och förlorade matchen med 11-3.

Efter detta var det dags för tredje prismatch mot Jönköping två igen. Denna match blev riktigt rafflade vi hade ett litet grepp i hela matchen. Inför åttonde omgången stod det 6-4 till oss.

Inför sista stenen som Jönköping hade så låg vi med två poängstenar medan Jönköping hade tredje poängstenen våra stenar låg tätt ihop så vi trodde att det skulle bli en skilje omgång.

Sebastian missade sin sten och slog "bara" bort en av stenarna. Så vi vann matchen med 7-3. Vi är stolta över turneringen och att vi närmar oss topplagen.

Så nu ser vi fram emot sista deltävlingen i Gävle 9-11 mars.

Jönköping ett vann hela turneringen och gick obesegrade. Finalen vann de mycket enkelt med 11-2 uppgivet efter 6 omgångar. Så stort grattis till Micael Karlsson!

/Mikael Larsson, Karlstads CK

Skribent: Sara Carlsson
E-post: This is a mailto link

VI ÄR EN GRÖN KLUBB

Certifierade av Svenska Curlingförbundet som förening med hög standard för rullstolscurling


AKTUELLA KLUBBAKTIVITETER

Måndagsserien varje vecka Slut för säsongen!
Lunchcurling tisdagar 10.00 Slut för säsongen!
Figurspel torsdagar 10.00 Slut för säsongen!


AKTUELLT - TÄVLING


PARTNERS

  

 

 

  

 

 

Tandmakarna Ljunggren

Karlstad Laser/Orefjord

>BINGOPALATSET

Stöd till curling för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 


 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054157575
E-post: This is a mailto link

Se all info