Hoppa till sidans innehåll

EM GULD, EM GULD, EM GULD!

27 NOV 2017 15:34
Stort grattis till lag Edin som besegrade Skottland i en rysare till EM final och med segern har de nu vunnit fyra raka EM!
  • Uppdaterad: 27 NOV 2017 20:39

Lag Edin åkte till Schweiz för att försvara Sveriges färger i Europeiska Mästerskapen. Laget åkte ner med tre raka guld och var på jakt efter att utöka segerraden till fyra, något som inget herrlag gjort förut.

Resan började med ett träningsläger tillsammans med damlaget från Sundbyberg. Väl i St. Gallen där EM-turneringen spelades började båda lagen urstarkt så dagarna i de Schweiziska Alperna verkade gjort båda lagen gott!

Under grundserien kom totalt endast en förlust med båda lagen inräknade. Kanske närheten till IKEA(på andra sidan gatan från hotellet) hade något med saken att göra? Det blev några köttbullar under veckan avslöjar laget. Arrangemanget var mycket bra med bra hotell, bilar som körde spelare mellan de olika hotellen och arenan samt många trevliga volontärer. Största problemet var under första söndagen då väldigt mycket håller stängt den veckodagen. När det var dags för lunch var alla de beprövade restaurangerna stängda men efter en stunds letande hittades något som var öppet, alltid finns det något nytt att lära sig!

Grundserien avslutades för grabbarna med två tuffa matcher mot Norge och Schweiz. En bra uppladdning inför avslutningen då toppspelet måste finnas. Båda matcherna slutade med segrar laget hade säkrat förstaplatsen i serien.

I semifinalen blev Norge motståndare som så många gånger förut. Spelet från grundserien hade hållit i sig och det blev till slut en övertygande seger mot det meriterade grannlandet, medaljen var säkrad! Målet var dock inte uppnått än.

Kvar mellan Edin och guldmedaljerna stod Kyle Smith från Skottland. Ett ungt lag som tog världen med storm förra säsongen, är inkvalade till OS och som verkar hittat storformen till EM. Laget coachas av Viktor Kjell som i många år spelat för KCK och vunnit EM, VM och tagit OS-medalj tillsammans med Niklas, Oskar och Fredrik. Nu stod de forna lagkamraterna på olika sidor. Edinarna fick en drömöppning med ledning 3-0 efter tre omgångar.

Motståndarna fortsatte att spela nära perfekt curling och knappade in mer och mer. I den åttonde omgången tog de för första gången ledningen men känslan hos våra grabbar var inte en av uppgivenhet. De jobbade på som vanligt och efter två underbara sista omgångar tvingades Kyle Smith till en dragning mot fem med sin sista sten för att tvinga fram en skiljeomgång. Dragningen gled för långt och segern var ett faktum för lag Edin. Ett fjärde raka EM-guld!

Vi i KCK är så stolta över vårt världslag och vi hoppas kunna fira dem ordentligt inom en snar framtid! Som avslutning vill vi också gratulera damerna som gick obesegrade genom grundserien och som spelade en bländande curling. Tyvärr visade sig Skottland vara för starka i finalen. Totalt en mycket imponerande prestation av båda Sveriges OS-lag! Det blir jättekul att följa i februari!

 Foto: © WCF / Celine Stucki

>MER FRÅN SVT SPORT

Skribent: Sara Carlsson
E-post: This is a mailto link

VI ÄR EN GRÖN KLUBB

Certifierade av Svenska Curlingförbundet som förening med hög standard för rullstolscurling


AKTUELLA KLUBBAKTIVITETER

Måndagsserien varje vecka Slut för säsongen!
Lunchcurling tisdagar 10.00 Slut för säsongen!
Figurspel torsdagar 10.00 Slut för säsongen!


AKTUELLT - TÄVLING


PARTNERS

  

 

 

  

 

 

Tandmakarna Ljunggren

Karlstad Laser/Orefjord

>BINGOPALATSET

Stöd till curling för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 


 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054157575
E-post: This is a mailto link

Se all info