Hoppa till sidans innehåll

Fler spelare tillåtna i hallen - Måndagserien fortsatt pausad

31 JAN 2021 22:26
Coronasituationen är fortsatt besvärlig, även om en viss ljusning av situationen kunnat skönjas de sista veckorna. Våra förebyggande rutiner i hallen fungerar bra. Fr.o.m. nu blir det tillåten med sexton spelare i varje hall, mot tidigare åtta.
  • Skapad: 31 JAN 2021 22:26

Coronasituationen är fortsatt besvärlig, även om en viss ljusning av situationen kunnat skönjas de sista veckorna. Våra förebyggande rutiner i hallen fungerar bra. Vi håller avstånd, spritar av stenar och sopskaft och undviker att vara fler än tre i omklädningsrummen. Det är därför läge att höja antalet tillåtna spelare i vardera hallen till sexton mot tidigare åtta.

Situationen är dock fortfarande så osäker att det under februari tyvärr inte är läge att starta måndagserien igen. Smittskydd Värmland uppger nu att nedgången i antalet smittade tycks vara bruten och att det kalla vädret där vi vistas mer inomhus kan öka smittspridningen igen.

Det finns också en annan sak som talar emot seriematcher i nuvarande situation. Det finns en samsyn bland idrottsföreningar att tillåta träning men inte seriematcher förutom i de allra högsta serierna. Orsaken till detta är att man väldigt strikt utgått från att det i alla lägen ska vara frivilligt för individen att delta i en idrottsaktivitet. Lojaliteten till laget skulle kunna göra att spelare som egentligen skulle vilja undvika att utsätta sig för smittrisk ändå spelar. Detta är i mitt tycke den viktigaste orsaken att pausa måndagserien ytterligare en månad.

Träning, frivilligt deltagande i figurspel och kanske lottat spel skulle enligt detta resonemang inte ha samma nackdelar. Här avgör varje deltagare om hen vill spela och en del av ovanstående argument faller därmed. Vi ökar därför antalet tillåtna spelare i varje hall till sexton och välkomnar alla lag som vill komma ner till hallen att träna.

Skribent: Erik Sandholm
E-post: Adressen Gömd

VI ÄR EN GRÖN KLUBB

Certifierade av Svenska Curlingförbundet som förening med hög standard för rullstolscurling


AKTUELLA KLUBBAKTIVITETER

Måndagsserien varje vecka Slut för säsongen!
Lunchcurling tisdagar 10.00 Slut för säsongen!
Figurspel torsdagar 10.00 Slut för säsongen!


AKTUELLT - TÄVLING


PARTNERS

  

 

 

  

 

 

Tandmakarna Ljunggren

Karlstad Laser/Orefjord

>BINGOPALATSET

Stöd till curling för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 


 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054157575
E-post: This is a mailto link

Se all info