Hoppa till sidans innehåll

Nya pandemilagen begränsar antalet personer i omklädningsrum och kafeteria

11 JAN 2021 19:00
En ny pandemilag har antagits av riksdagen med bindande föreskrifter för butiker, gym och sporthallar. Förutom de Covid-19 regler som vi redan har i hallen är vi skyldiga att beräkna hur många personer som får vistas i våra lokaler samtidigt.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2021 19:00

De Covid-19 regler som vi har i hallen gäller som tidigare. Håll avstånd, besök inte hallen vid symtom, håll god handhygien, desinficiera stenar och borste osv.

Det nya är att riksdagen antagit en pandemilag med bindande föreskrifter. Vi blir skyldiga att beräkna hur många personer som får vistas i våra lokaler samtidigt. Om vi inte gör detta kan vi som förening drabbas av vitesföreläggande. 

Enligt föreskrifterna ska vi beräkna antalet personer utifrån formeln 1 person per 10 kvadratmeter. En kontakt har tagits med länsstyrelsen som bekräftar denna tolkning och att vi är skyldiga att med skyltar ange antalet personer per rum. Antalet som får vistas samtidigt i hela anläggningen ska beräknas utifrån samtliga delsummor och skyltas på ytterdörren.

Vi har då utifrån en ritning av våra lokaler gjort beräkningar och det blir tydligt att det är omklädningsrummen som är vår flaskhals. 

I omklädningsrummen får det i de mindre rummen vara 2 personer samtidigt, i de större omklädningsrummen 3 personer. I kafeterian kan 20 personer vistas samtidigt.

Att sedan med samma formel beräkna antalet personer som får vistas i hall A och B blir knappast användbart, men ska dessvärre både göras och skyltas. Våra hallar är på drygt 1000 kvadratmeter per hall och därför sitter nu skyltar med budskapet att 100 personer får vara i respektive hall samtidigt. I hela anläggningen får 230 personer vistas. Av ovan framgår dock att omklädesrummen blir vår stora utmaning och den begränsande faktorn. 

Med tanke på hur pandemin utvecklats de senaste veckorna fortsätter däremot våra interna begränsningar med 8 personer per hall tills styrelsen beslutar annat. Pandemilagen kommer dock inte att hindra oss från att ändra dessa begränsningar så snart detta blir möjligt.

Skribent: Erik Sandholm
E-post: Adressen Gömd

VI ÄR EN GRÖN KLUBB

Certifierade av Svenska Curlingförbundet som förening med hög standard för rullstolscurling


AKTUELLA KLUBBAKTIVITETER

Med planerad start i början av oktober:
Måndagsserien varje vecka 
Lunchcurling tisdagar 10.00 
Figurspel torsdagar 10.00


AKTUELLT - TÄVLING


PARTNERS

  

 

 

  

 

 

Tandmakarna Ljunggren

Karlstad Laser/Orefjord

>BINGOPALATSET

Stöd till curling för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 


 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054157575
E-post: This is a mailto link

Se all info