Hoppa till sidans innehåll

Rullarnas träningsmatch mot norska landslaget

15 OKT 2018 12:58
Norska landslaget, regerande världsmästare, har tränat i Oslo inför nästa stora träning i Stirling, Skottland och bjöd in Team Rullarnas till träningsmatch lördag 13 okt.
  • Skapad: 15 OKT 2018 12:58

”Norges tidigare möten med Team Rullarnas har varit jämna och ger en bra avslutning på träningslägret plus en början på framtida samarbete”, säger Norges tränare och coach Peter Dahlman.

Transporter till och från tävlingar är ett kostsamt äventyr för Team Rullarnas, var och en behöver ta egen bil, inkl assistent, rullstol och andra hjälpmedel. Matchen i Oslo har Team Rullarnas löst på ett elegant sätt via Jumbolansen, som är en fullstor buss, komplett anpassad för rullstolar. Alla får bekväm och säker transport, det finns till och med liggplats för tillfällig ryggvila.

Matchen började jämnt, Norge tog några 2-poängare i mitten och var i ledning 7-1 efter 5 omgångar. Team Rullarnas stal en poäng vardera i de 2 sista omgångarna, men hann inte ikapp helt. Slutresultat 7-4 till världsmästarna.

”Vi uppskattar mycket ert besök här i Oslo och vi fick en värdefull träningsmatch inför kommande tävling i Stirling” säger Peter Dahlman och tillägger ”Vi ser fram mot närmare samarbete och kommer gärna till er tävling senare i år”.

Då Karlstad har is betydligt längre än Norge diskuterade vi även ev. träningsläger i Karlstad sent på säsongen resp. tidigt nästa säsong.

På bilden: Sveriges deltagare från vänster: Johanna Glennert, Sabina Johansson, Mikael Larsson, Walther Janson och Åsa Lie.

Skribent: Sara Carlsson
E-post: This is a mailto link

VI ÄR EN GRÖN KLUBB

Certifierade av Svenska Curlingförbundet som förening med hög standard för rullstolscurling


AKTUELLA KLUBBAKTIVITETER

Måndagsserien varje vecka Slut för säsongen!
Lunchcurling tisdagar 10.00 Slut för säsongen!
Figurspel torsdagar 10.00 Slut för säsongen!


AKTUELLT - TÄVLING


PARTNERS

  

 

 

  

 

 

Tandmakarna Ljunggren

Karlstad Laser/Orefjord

>BINGOPALATSET

Stöd till curling för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 


 

Postadress:
Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054157575
E-post: This is a mailto link

Se all info