Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Lär känna Curlingförbundet del 4: Sara Carlsson

Under den här rubriken kommer du få chans att lära känna Svenska Curlingförbundet lite bättre. Sara Carlsson jobbar som utvecklingskonsulent och är den som möter många i curlingsverige vad gäller utbildning, föreningsutveckling och olika stödformer och projekt. Sara har själv varit curlare på elitnivå med både JVM-silver 2008 och VM-guld 2011 och sitter alltid klistrad framför teven när det är mästerskap - vissa gånger även som kommentator. Idag jobbar Sara framförallt med breddidrott och är den anställd som just nu jobbat längst av oss på Curlingförbundet. Sara har alltid många bollar i luften och är en administrativ fena som inte tvekar för olika uppdrag.

Sara Carlsson, utvecklingskonsulent. Foto: Stefan Tjärnlund

Hur ser ditt uppdrag ut på curlingförbundet?

Jag arbetar främst med breddidrott, vilket inkluderar utbildningar och föreningsutveckling. Vid sidan av det sköter jag mycket administration som rapporter, planeringar, ansökningar, hemsida och kommunikation.

Vad har du för erfarenheter med dig in i detta uppdrag (tidigare jobb, utbildning, erfarenheter)

Innan jag jobbade på curlingförbundet, arbetade jag som coach/utbildare i kommunikation och bemötande. Jag har en examen i sports management från GIH i Örebro och en magisterexamen i samma ämne från Londons Universitet.

Du utgår från Karlstad när du arbetar. Vilka är dina arbetskamrater på kontoret?

Jag delar kontor tillsammans med Alison och Fredrik på Idrottens Hus i Värmland. En svårslagen arbetsplats, där vi sitter tillsammans (oftast studsande på varsin medicinboll), försöker hålla ett antal palettblad vid liv och turas om att koka kaffe.

Spelar du curling själv/har du spelat curling?

Jag började spela curling år 2000 och har spelat i både junior- och damlandslag. Nu är jag främst ledare för en grupp med barn i en verksamhet som vi kallar för Stenkul. Eller så hoppar jag in om Patric Klaremo behöver en reserv i klubbserien (han har hittills aldrig bett mig hoppa in i någon dubbelbuggs-träning…).

Har du utövat någon annan idrott?

Ridning fram till cirka 15 års ålder, sen dess har det bara varit curling.

Vad fick dig att fastna för curling?

Jag provade tillsammans med två kompisar och föreningen var väldigt snabba på att få in oss i ett större sammanhang och ett lag. Efter bara några veckors träning åkte vi alla buss till Härnösand för att spela Sverigecupen. Där fick vi massor av kompisar och sen var vi fast.

Har du några dolda talanger?

Har alltid varit någon som blir bra genom träning, snarare än talang (och hade jag någon särskild talang, tror jag inte jag skulle hålla den dold, det känns onödigt!?). Men som tonåring jobbade jag extra i bilglasmästeri och har rekordet, tillsammans med min pappa att byta 13 Volvo V70 framrutor under en arbetsdag. Det kanske räknas som någon typ av talang?

Vad brinner du för vid sidan av curling?

Hemmaträning! Har samlat en massor av gymutrustning genom åren och kör styrkelyft tillsammans med områdets småbarnsmammor i trädgården på kvällar och helger.

Om du hade kunnat få vilken superkraft du vill, vilken skulle det vara?

Det vore roligt att kunna ta i allafall en ren ton och stämma upp till sång utan att andra behövde hålla för öronen. Som läget är nu, får jag inte ens sjunga godnattvisor för barnen.

Text: Maria Prytz i samarbete med Sara Carlsson

Publicerad: 2024-06-13

Lär känna Curlingförbundet:

Del 1: Johan Nygren

Del 2: Patric Klaremo

Del 3: Alexander Lindström

Del 4: Sara Carlsson