Om utbildningen
För att studera på Curlinggymnasiet behöver du ha ett brinnande intresse för curling samt viljan att utvecklas mot elit.
Som elev hos oss får du studera under tre eller fyra år. Du får chansen att utvecklas som curlingspelare genom att lära dig planera, utföra och utvärdera olika egenskaper och förmågor.
Vilka kurser läser elever inom Riksidrottsgymnasiet?
- Tränings- och tävlingslära 1, 100 poäng
- Idrottsspecialisering 1, 100 poäng
- Tränings- och tävlingslära 2, 100 poäng
- Idrottsspecialisering 2, 100 poäng
- Ledarskap, 100 poäng
- Tränings- och tävlingslära 3, 100 poäng
- Idrottsspecialisering 3, 100 poäng
Av dessa 700 poäng är 300 poäng utökad studiekurs.
Vid Curlinggymnasiet kan du kombinera dina curlingstudier med ett valfritt gymnasieprogram som Härnösands Gymnasium erbjuder (undantaget Sjöfartsprogrammet). Du erbjuds att välja på att lägga upp dina studier på tre eller fyra år. Valet görs under årskurs 1 och i det fall du väljer fyra år, görs en individuell anpassning av schemat.
Förutsättningar för träning
Härnösand har en modern curlinghall där eleverna får göra och spela på is i toppklass.
I hockeyhallen intill curling ligger Härnösands Atlet klubb och här finns utrustning för träning med fria vikter och maskiner. På andra sidan av curlinghallen från hockeyhallen ligger Öbackahallen. En lokal där vi utför fys och spänstträning tillsammans med NIUN Handboll.
En veckas studier på curlinggymnasiet består vanligvis av 4 st curlingpass.
Boende
Elever som kommer utifrån får möjligheten att bo i skolans lägenheter på volontären i Härnösand. Här bor eleverna två och två. I antingen en trea eller en tvåa. Eleverna tilldelas boende av skolan.
Publicerad: 2023-02-21